۱۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۸ ثبت شده است

اعتیاد در نوجوانان

ارسطو در توصیف نوجوانی گفته نوجوانان افکار پرشور و انقلابی دارند، خیلی خوشبین هستند،خیال می کنند توانایی تغییر دنیا و انجام کارهای خارق العاده را دارند جوانان اکثر امور جاری را نفی میکنند . آنها را کهنه،فرسوده و کنار گذاشتنی می دانند .

جوان می خواهد دنیای تازه و جدید بسازد زیرا سرد و گرم روزگار را نچشیده است از جانب  آن تحقیر نشده است .

نوجوانان معمولاً دنیای بزرگسالان را ریاکارانه رو به زوال و فاسد می‌دانند احساس وظیفه می کنند که باید دنیا را بر اساس معیارهای خود تغییر دهند.

دوستان جدید که خانواده انها را نمی شناسند

یافتن قرص،ته سیگار،سرنگ، کاغذ لوله شده در اتاق یا وسایل فرزندان

دوری از خانواده

کاهش بهداشت فردی

دزدی از منزل

 تنگی مردمک و قرمزی چشمها

سرخوشی بیش از حد

چرت های مکرر روزانه

دیر آمدن به منزل

تغییرات رفتاری مثل پرخاشگری

هر گونه افت عملکرد در 

 

اعتیاد در نوجوانان

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

تفاوت حشیش و گل

همه این مواد از قسمت های مختلف گیاهی به نام شاهدانه یا کانابیس گرفته می شوند.

ماده موثره این گیاه تتراهیدروکانابینول یاTHC نام دارد.

گیاه شاهدانه انواع مختلفی دارد که مهمترین آنها ساتیوا و ایندیکا هستند. میزان ماده موثره ساتیوا بسیار بیشتر از ایندیکا می‌باشد.

ماده موثره گیاه هرچه از سمت پایین ساقه به سمت بالاتر رویم بیشتر خواهد شد پس مسلما میزان تتراهیدروکانابینول گل گیاه بیشتر خواهد بود. حشیش صمغی است که از فشردن گل گیاه به دست می آید. گل و ماری جوانا برگهای بالایی گیاه و گل آن می باشند. بنابراین در بین این مواد به نظر می رسد که  حشیش از همه قوی تر است. پس اصل تفاوت این مواد در میزان ماده موثره آنها است .

اثرات این مواد تقریباً مشابه یکدیگر می باشد که می تواند از یک سرخوشی ساده شروع شده و منجر به سایکوز شود. اخیراً کانابینوئید های سنتتیک وارد بازار شده است که به نام های مختلف از جمله اسپایس به فروش می رسد این مواد می‌توانند به صورت اسپری روی برگ خشک پاشیده شوند و مانند حشیش و سایر مشتقات آن مصرف شوند و در مغز برروی گیرنده‌هایTHC بشینند وتمام اثرات حشیش و مشتقات انرا تقلید کنند.

امروزه مصرف ماری جوانا در جهان رو به افزایش گذاشته و حتی در برخی کشورها از نظر قانونی ممنوعیت ندارد.

در این مقاله به این مطلب می پردازیم که تفاوت حشیش، ماری جوانا، جوینت، وید وگل در چیست ؟

 

تفاوت حشیش و گل

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

ماپروتیلین

دوزبندی در بزرگسالان:

بزرگسالان: در ابتدا mg/day75-25 (سالخوردگان mg/day25) در مقادیر منقسم مصرف می‌شود که در صورت نیاز و تحمل بیمار می‌توان مقدار مصرف را به میزان mg/day25 افزایش داد.

عوارض جانبی:

خشکی دهان، خواب‌آلودگی، تاری دید، اختلال در تطابق و افزایش فشار داخل چشم، یبوست، تهوع، اشکال در ادرار کردن،‌افت فشار خون وضعیتی،‌ افزایش ضربان قلب، سنکوپ، آریتمی، تعریق، بثورات جلدی، لرزش دست، کهیر، اختلالات رفتاری (بخصوص در کودکان)‌، هیپومانیا، توهم (بخصوص در سالمندان)،‌ افزایش اشتها، تغییر وزن، تشنج، اختلالات حرکتی و دیسکینزی، تب،‌ آگرانولوسیتوز، لوکوپنی، ائوزینوفیلی، ترومبوسیتوپنی، کاهش سدیم خون و اختلال در عملکرد کبد از عوارض جانبی دارو هستند.

موارد منع مصرف:

در صورت وجود سابقه بیماری صرع و حملات تشنجی و همچنین در انفارکتوس میوکارد نباید مصرف شود.

هشدارها و احتیاطات:

درموارد زیر این دارو باید با احتیاط فراوان مصرف شود.

آسم، اختلالات خونی، الکلسیم حاد، گلوکوم با زاویه بسته، افزایش فشار داخل چشم، احتباس ادرار، و اختلالات دو قطبی و قلبی-عروقی،‌ عیب کار کبد، پرکاری تیروئید، سابقه انفارکتوس،‌ میوکارد‌و اسکیزوفرنی.

1-بیماران تحت درمان افسردگی با ماپروتیلین در تمامی سنین باید کاملا برای علائم بالینی وخیم شدن بیماری،بروز افکار خودکشی و تغییر غیرعادی در رفتار تحت نظارت هوشیارانه باشند.
2- ماپروتیلین برای درمان افسردگی دوقطبی استفاده نمی شود.
3-در موارد گلوکوم با زاویه بسته با احتیاط فراوان تجویز گردد.بسیاری از داروهای ضدافسردگی از جمله ماپروتیلین سبب گشادشدن مردمک چشم می شوندکه می تواند در بیمارانی که از لحاظ آناتومیکی زاویه چشم باریک دارند و ایریدکتومی نداشته اند منجر به حمله زاویه بسته گردد
4- ماپروتیلین می تواند منجر به تشنج گردد لذا در حملات تشنجی با احتیاط فراوان مصرف گردد.

تداخلات دارویی:

در صورت مصرف همزمان ماپروتیلین با دارو‌های ضدآریتمی خطر بروز آریتمی افزایش می‌یابد

. ریفامپین غلظت پلاسمایی این دارو را کاهش داده و موجب کاهش اثرات آن می‌شود.

درصورت مصرف همزمان با داروهای ضد افردگی مهار کننده مونوآمینواکسیداز، تحریک سیستم اعصاب مرکزی و افزایش فشار خون رخ می‌دهد.

ماپروتیلین اثر ضد تشنج داروهای ضد صرع را کاهش می‌دهد در صورت مصرف همزمان با آنتی‌هیستامین‌ها اثرات تسکین‌بخش و آنتی‌موسیکارینی‌ افزایش می‌یابد.

مصرف همزمان این دارو با ترفنادین موجب افزایش خطر بروز آریتمی بطنی می‌گردد.

این دارو اثر داروهای کاهنده فشار خون را افزایش داده اما اثر کلونیدین و گوانیتیدین را کاهش می‌دهد.

مصرف همزمان ماپروتیلین با داروهای ضد جنون فنوتیازینی موجب افزایش غلظت پلاسمایی این دارو و افزایش اثرات ضد موسیکارینی می‌گردد.

این دارو اثر شل کننده عضلانی با کلوفن را افزایش می‌دهد.

داروهای ضد بارداری خوراکی اثر ضد افسردگی این دارو را کاهش می‌دهند.

ماپروتیلین

سایمتیدین غلظت پلاسمایی این دارو را افزایش می‌دهد.

توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:

۱- قطع مصرف این دارو باید به تدریج و با نظر پزشک انجام شود.

۲- مصرف این دارو بایستی حداقل دو هفته پس از قطع داروی ضد افسردگی آنزیم آمینواکسیداز شروع شود.

با این وجود، حداقل یک هفته پس از قطع مصرف این دارو می‌توان مصرف سایر داروهای ضد افسردگی را آغاز نمود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

فاطمه رمضانی

– کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
1- دوره تخصصی طرحواره درمانی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
2- کارگاه آموزشی درمانگری شناختی- رفتاری برای اختلال‌های افسردگی و اضطرابی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
3- کارگاه تخصصی روان‌درمانی شناختی- وجودی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
4- دوره آموزشی تربیت درمانگر شناختی وجودی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

فاطمه رمضانی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

طرحواره‌

انواع طرحواره‌


1- بریدگی و طرد  (AB)

فرد احساس بیثباتی میکند و اطمینان ندارد که اطرافیانش بتوانند از او حمایت کنند و با او ارتباط برقرار کنند. طرحواره طرد این حس را در فرد ایجاد میکند که نزدیکانش نمیتوانند به حمایت عاطفی از او ادامه دهند، دیگر به او قدرت نخواهند داد، ارتباطشان را با او قطع میکنند یا از او محافظت سودمندی نخواهند کرد، چون نزدیکانش از نظر عاطفی ناپایدار، غیرقابل اطمینان یا غیرقابل پیشبینی هستند، مثلاً ناگهان دچار حملات طوفانی خشم میشوند، یا این که حضورشان مبتنی بر هیچ اصل و قاعدهای نیست؛ چون  مرگ آنها حتمی است یا چون او را به خاطر فرد بهتری رها خواهند کرد.

2- بی اعتمادی/بد رفتاری (MA)

بیمار این انتظار را دارد که دیگران به او آسیب بزنند، از او سوءاستفاده کنند، او را تحقیر کنند، به او خیانت کنند، دروغ بگویند، با احساساتش بازی کنند یا او را فریب بدهند. این طرحواره معمولاً این احساس را در فرد به وجود میآورد که آسیب غیرعمدی یا پیآمد سهلانگاری شدید و غیرمنصفانه است. طرحواره بدرفتاری با این احساس همراه است که در نهایت همواره یک نفر به او خیانت خواهد کرد یا بدترین قرعه به نام او درمیآید و مجبور است که به بدترین شرایط تن بدهد.

3- محرومیت هیجانی (ED)

فرد این انتظار را دارد که دیگران نتوانند نیاز او را برای برخورداری از حد معمولی از حمایت عاطفی به خوبی برآورده کنند. سه گونهی اصلی این محرومیت هیجانی عبارتاند از:1. محرومیت  از محبت: فقدان توجه، محبت،صمیمیت یا همراهی.2. محرومیت از همدلی: نبود تفاهم، خودافشائی، نداشتن گوش شنوا یا به اشتراک نگذاشتن متقابل احساسات با دیگران3. محرومیت از حمایت: دریافت نکردن قدرت، راهنمایی و جهتدهی از سوی دیگران

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

فلوکستین

فلوکستین چیست؟

فلوکستین دارویی تجویزی است. به شکل‌های کپسول، کپسول با تأخیر در انتشار، قرص و محلول در بازار موجود است. همه اشکال از طریق دهان مصرف می‌شوند. (کپسول تأخیر در انتشار در بدن شما کندتر منتشر می‌شود.)

کپسول خوراکی فلوکستین به صورت داروهای با نام تجاری Prozac و Prozac Weekly موجود است. به عنوان داروی عمومی‌نیز در بازار موجود است. داروهای عمومی‌معمولاً قیمت کمتری نسبت به نسخه‌های مارک دار دارند. این داروهای عمومی‌در برخی موارد، ممکن است به هر دوز یا هر شکلی به عنوان داروهای با نام تجاری در دسترس نباشند.

کپسول خوراکی فلوکستین ممکن است به عنوان بخشی از درمان ترکیبی استفاده شود. این بدان معناست که ممکن است لازم باشد که آن را با داروهای دیگر مصرف کنید. برای درمان قسمتهای افسردگی مربوط به اختلال دو قطبی I و افسردگی مقاوم به درمان، این دارو باید با اولانزاپین مصرف شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

قرص کلوزاپین چیست

موارد مصرف دارو:

این دارو هم بروی نشانه‌های مثبت روان‌گسیختگی positive symptoms (مانند هذیان و توهم) و هم بروی نشانه‌های منفی آن negative symptoms (مانند گریختن از اجتماع و رفتارهای اجتماعی) اثردرمانی قابل توجهی دارد.

  • درمان اسکیزوفرنی مقاوم به درمان

در بیمارانی که به سایر داروهای ضد سایکوز متعارف (حداقل دو دارو) مقاومت نشان می‌دهند.

  • کاهش احتمال خودکشی در بیماران اسکیزوفرنی که شدیداً در خطر اقدام به خودکشی قرار دارند.
  • سایر موارد مصرف (تأیید نشده)
    • -درمان بیماران مبتلا به مانیا (شیدایی)که مقاوم به سایردرمان‌های متعارفند،
    • -درمان بیماران مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزویید
    • \

کلوزاپین چیست

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

فیلم شیوع  دوبله فارسی

اطلاعات فیلم شیوع Contagion:

نام فیلم: شیوع Contagion (2011) 

ژانر: درام- هیجان انگیز

مدت زمان:  106 دقیقه

کارگردان: Steven Soderbergh

محصول کشور: آمریکا

ستارگان : Marion Cotillard, Matt Damon, Laurance Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow

 10/6/6

خلاصه فیلم:  فیلم شیوع درباره دنیایی است که ویروس کشنده آنفولانزا آن را فراگرفته و در حال نابودی آن است. مردم در این دنیا درمانده هستند و به هیچکس هم اعتماد نمی کنند چراکه امکان آلوده شدن و سپس مرگ وجود دارد!.

در این وضعیت پزشکان و دانشمندان به دنبال یافتن درمانی برای این ویروس هستند اما بزرگترین مشکل آنها نه یافتن درمان ، بلکه ترسی و جنونی است که برمردم حاکم شده است…

در انتها می توانید فیلم شیوع دوبله فارسی را دانلود کنید .

دانلود فیلم شیوع  دوبله فارسی

 

Brauer, F. F. (2011). A simple model for behaviour change in epidemics. BMC Public Health, 11(Suppl. 1), 1–5.

Brug, J., Aro, A. R., & Richardus, J. (2009). Risk perceptions and behaviour: Towards pandemic control of emerging infectious diseases. International Journal of Behavioral Medicine, 16(1), 3–6. http://dx.doi.org/10.1007/s12529-008-9000-x PsycINFO →

Goodwin, R., Haque, S., Neto, F., & Myers, L. B. (2009). Initial psychological responses to Influenza A, H1N1 (“Swine flu”). BMC Infectious Diseases, 9, 166. http://dx.doi.org/ 10.1186/1471-2334-9-166

Lau, J. T., Griffiths, S., Choi, K. C., & Tsui, H. Y. (2010). Avoidance behaviors and negative psychological responses in the general population in the initial stage of the H1N1 pandemic in Hong Kong. BMC Infectious Diseases, 10, 139. http://dx.doi.org/10.11861471-2334-10-139

Lau, J. T., Kim, J. H., Tsui, H., & Griffiths, S. (2007). Perceptions related to human avian influenza and their associations with anticipated psychological and behavioral responses at the onset of outbreak in the Hong Kong Chinese general population. American Journal of Infection Control, 35, 38–49. http://dx.doi.org/10.1016/j.ajic.2006.07.010

Lau, J. T., Yang, X., Tsui, H. Y., Pang, E., & Wing, Y. K. (2006). Positive mental healthrelated impacts of the SARS epidemic on the general public in Hong Kong and their associations with other negative impacts. The Journal of Infection, 53, 114–124. http://dx.doi.org/10.1016/j.jinf.2005.10.019

Raude, J., & Setbon, M. (2009). Lay perceptions of the pandemic influenza threat. European Journal of Epidemiology, 24, 339–342. http://dx.doi.org/10.1007/s10654-009-9351-x Rubin, G. J., Amlôt, R., Page, L., & Wessely, S. (2009). Public perceptions, anxiety, and behaviour change in relation to the swine flu outbreak: Cross sectional telephone survey. BMJ: British Medical Journal, 339, b2651. http://dx.doi.org/10.1136/bmj.b2651

Seale, H., McLaws, M. L., Heywood, A. E., Ward, K. F., Lowbridge, C. P., Van, D., .MacIntyre, C. R. (2009). The community’s attitude towards swine flu and pandemic influenza. The Medical Journal of Australia, 191, 267–269.

Shigemura, J., Nakamoto, K., & Ursano, R. (2009). Responses to the outbreak of novel Influenza A (H1N1) in Japan: Risk communication and shimaguni konjo. American Journal of Disaster Medicine, 4, 133–134.

Vartti, A. M., Oenema, A., Schreck, M., Uutela, A., de Zwart, O., Brug, J., & Aro, A. R. (2009). SARS knowledge, perceptions, and behaviors: A comparison between Finns and the Dutch during the SARS outbreak in 2003. International Journal of Behavioral Medicine, 16, 41–48. http://dx.doi.org/10.1007/s12529-008-9004-6 PsycINFO →

Wong, L. P., & Sam, I. C. (2011). Behavioral responses to the Influenza A (H1N1) outbreak in Malaysia. Journal of Behavioral Medicine, 34, 23–31. http://dx.doi.org/10.1007/ s10865-010-9283-7 PsycINFO →

World Health Organization. (2010). Situation updates—pandemic (H1N1) 2009. Geneva, Switzerland: Auth

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

دپاکین چیست

دپاکین چیست ؟‌

قبل از شروع مصرف والپروئیک اسید یا همان دپاکین کرونو راهنمای دارویی را بخوانید و اگر سؤالی دارید، از پزشک خود یا از دکتر داروساز بپرسید.

این دارو طبق دستور روانپزشک از طریق دهان یا به صورت وریدی مصرف می‌شود. در صورت بروز ناراحتی معده بهتر است آن را با غذا میل کنید. کل کپسول را بلع کنید. کپسول را خرد نکنید یا نجوید، چرا که می‌تواند دهان یا گلو را تحریک کند.

میزان مصرف دپاکین بستگی به سن، وزن، وضعیت پزشکی، پاسخ به درمان و سایر داروهای مصرفی شما دارد. حتماً در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی) به پزشک خود اطلاع دهید.

به منظور بهره‌مندی از مزایای این دارو، به طور منظم از آن استفاده کنید. یادتان باشد که هر روز در زمان‌های یکسان از آن استفاده کنید تا مقدار دارو در خون شما ثابت بماند.

اگر این دارو برای تشنج استفاده می‌شود، مصرف آن را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. در صورت قطع ناگهانی دارو ممکن است بیماری شما بدتر شود. ممکن است نیاز باشد تا دوز داروی شما به تدریج کاهش یابد.

دپاکین سردردهای حاد میگرنی را تسکین نمی‌دهد. طبق دستور پزشک سایر داروها را برای حملات حاد میگرن استفاده کنید. در صورت عدم بهبود وضعیت پزشک خود را به پزشک اطلاع دهید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz

فیلم شیوع

موج همه­ گیری بیماری H1N1 (آنفولانزای خوکی) از آوریل تا سپتامبر 2019 در مالزی به وجود آمد.

 تا جولای 2010، در 214 کشور شیوع پیدا کرد و بیش از 18311 نفر کشته به سازمان جهانی بهداشت گزارش شد (World Health Organization, 2010).

پوشش رسانه ­ای گسترده ای در مورد این همه گیری به وجود آمد که شامل تلاش­های دولت برای آموزش مردم و کنترل شیوع بیماری بود.

فیلم شیوع منعکس کننده واقعیت هایی در مورد بیماری واگیرداری است که چین را در برگرفته و به سرعت در آمریکا و سایر کشورها گسترش می­ یابد.

 این امر، چندین تجربه انسانی را جهت مقابله با این بیماری کشنده در هم می آمیزد، از خانواده ای در حومه شهر تا تیم دانشمندان و متخصصین ملی و جهانی که سراسیمه برای مهار بیماری و یافتن واکسنی برای آن تلاش می­کنند.

در این میان، نظم جامعه به علت عدم آمادگی ساختار اجتماعی، از هم پاشیده می شود.

احتمال چنین رویدادی پس از وقوع طوفان کاترینا، به نظر واقعی می رسد.

موضوع اصلی فیلم رفتار انسان است.

این عامل اغلب در برنامه­ ریزی و تحقیقات مربوط به حوادث نسبت به عوامل دیگر کمتر مورد توجه قرار می­گیرد. (Brug, Aro, & Richardus, 2009).

 مدیریت موثر بیماری­ های عفونی واگیردار جدید، هنگامی که هنوز واکسنی برای آن ها کشف نشده است، به رفتار انسان بستگی دارد (Brug et al., 2009).

فیلم شیوع

فیلم شیوع این نکته را به شیوه تاثیرگذاری به نمایش می­گذارد.

در این فیلم درک خطر بسیار زیاد است، زیرا موجب وحشت گسترده و تلاش­های سراسیمه برای جدا کردن بیماران، پیدا کردن روش درمان و جلوگیری از آلودگی صورت می شود.

ساختارهای اجتماعی عظیم از هم پاشیده می شود و نظم عمومی از بین می رود.

بر خلاف سایر فیلم­هایی که در مورد فجایع ساخته شده، در شیوع یک واقعیت دلسرد کننده وجود دارد.

محققان بیماری های واگیردار، رفتارهای پس از شیوع بیماری­ها را در افراد، مشابه آن چه در فیلم نمایش داده شده توصیف می کنند.

در مطالعه ای که در مورد بیماری H1N1 در مالزی توسط ونگ و سام (2011) انجام شد، 99 درصد از کسانی که از بیماری نجات پیدا کرده بودند، مشغول رفتارهای محافظتی  مربوط به سلامتی بودند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ar zz